Klassiek in het park

Licht klassieke muziek met cross over’s naar wereldmuziek, jazz en populair. En tussen de optredens door kunnen kinderen én volwassenen tijdens een workshop zelf een instrument bespelen. Leuk en leerzaam.

Zuiderparkspelen 2011

Zuiderparkspelen 2011

Klassiek op Zuid

Klassiek op Zuid

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het doel van de stichting is om de sociale cohesie tussen bewoners te verstevigen onder andere met muziekuitvoeringen in de vrije natuur voor alle leeftijden en leefstijlen.

Tijdens de Zuiderparkspelen in 2011 speelde het ensemble Klassiek op Zuid een prachtig repertoire van licht klassieke- en populaire volksmuziek.

In april 2012 bood onze stichting de 550-jarige deelgemeente Charlois een klassiek vioolconcert aan, gespeeld door het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble (RJSE) onder leiding van dirigent Jim Roodnat.

Ter afsluitingvan de feestelijkheden op 30 september 2012 speelden voor een groot publiek tijdens de Zuiderparkspelen het jeugd blazersorkest van basisschool de Triangel ( Ieder Kind een Instrument ) samen met een groot kinderkoor onder leiding van Zangmakers.

Een speciale attractie voor de honderden kinderen en volwassenen waren de optredens van de rappers J.Strijder en Buya. Lees hieronder een deel van het persbericht van de SKVR.

zuiderparkspelen 2012 027

Zondag 30 september 2012 om 12.15 uur openen kinderen de Zuiderparkspelen met een grandioos openingsconcert. De kinderen zijn leerlingen van basisscholen in deelgemeente Charlois die meedoen aan de muziekeducatie programma’s van Zangmakers en SKVR Ieder Kind Een Instrument. Zij treden op samen met Music Matters’ muziekambassadeur Rass Motivated en rappers Buya en J. Strijder.’

Mede organiserende partijen:

Zangmakers: www.zangmakers.nl

Musicmatters: www.musicmatters.nu

SKVR: www.iederkindeeninstrument.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>