Sportief wandelen

FIT for LIVE 50+

FIT for LIVE 50+

Sportief Wandelen is een nieuwe sport voor jong en oud en geschikt om zijn of haar conditie te verbeteren.

Het is voor een ieders gezondheid noodzakelijk om minimaal een half uur per dag matig intensief te bewegen, maar een groot deel van de bevolking haalt dat helaas niet… Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de stressbestendigheid bij alledaagse zaken.
 
 
 
 

Fysieke effecten zijn o.m.: een sterker hart, een verbeterde bloedsomloop, longcapaciteit groter, merkbaar gewichtsverlies,*  bloeddrukverlagend, osteoporose vertragend, spieren van benen en billen versterkend.

* in combinatie met een gezonde leefstijl.

Sportief Wandelen is bijzonder geschikt als een sport voor beginners, voor ongetrainde personen, mensen met overgewicht en chronische aandoeningen.

SW PA RH 003

Sinds 2009 worden in groepsverband wandeltochten in diverse parken van Rotterdam en omgeving georganiseerd. Tijdens de wandelingen vertelt de trainer bijzonderheden over bomen en ander groen en worden lichte conditieoefeningen gegeven.

Deze combinatie van natuureducatie en fitheidstrainingen ervaren de deelnemers als zeer plezierig. Om die reden zijn velen al meerdere jaren trouwe beoefenaars.

Vanwege het succes kreeg de stichting van de gemeente Rotterdam, afdeling Sport en Cultuur opdracht om vooral ouderen, die niet of onvoldoende sport- of recreatief bewegen, actief te benaderen en te leiden naar effectieve (wandel) sportdeelname. Inmiddels zijn ruim zestig z.g. ‘non movers’ in diverse stadsdelen wekelijks met veel plezier actief in het groen.

De stichting is inmiddels een samenwerking aangegaan met het Instituut voor Natuur en Milieueducatie, IVN, afdeling Rotterdam. Doel van deze samenwerking is de introductie van het project BIO Walking in Rotterdam. Bio Walking is vooral gericht op chronische aandoeningen waaronder Diabetes-2, Hart en Vaat en COPD. Beweegactiviteiten in de natuur onder begeleiding van een verpleegkundige en een natuurgids gaven in eerder gehouden pilots spectaculaire resultaten.

Warming up, intensieve wandeloefeningen, tempowisselingen, ademhalings- en coördinatie technieken,

FIT for LIVE 50+

FIT for LIVE 50+

spieroefeningen, cooling down; ze passeren allemaal de revue. De deelnemers hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk op een leuke wijze gezonder worden en gezellig met elkaar in de natuur bezig zijn.

“Stap voor stap fitter en het is nog gezellig ook!” is een veelgehoorde mening van onze deelnemers.

Neem voor aanmelden of interesse contact met ons op. Bel met Koos Leidelmeijer op 010-2239128 of mail naar ncenb@hetnet.nl Klik hier voor meer informatie over sportief wandelen in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>